Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

music LAb – gLA!zbeni LA!boratorij #4

20.April @ 18:00 - 20:00

|Recurring Event (See all)

One event on 21.04.2024. at 6:00pm

Glazbene radionice za djecu i mlade, osnovnoškolskog i srednješkolskog uzrasta.
.
20. i 21. travnja 2024., od 18:00 do 20:00h u Kino sali, Dolac 5, Lastovo.
.
Voditelji radionice: Verica Šalata i Branko Nikolić.
GOST VODITELJ: Berislav Antica
.
“music LAb iliti gLA!zbeni LA!boratorij” radionica je čije smo prvo izdanje organizirali u ljetu 2022.godine. Rezultat tada prve radionice bila je kompozicija koju su polaznici sami odsvirali na različite načine i sa različitim instrumentima te montirali i koju smo uklopili u video uradak sa materijalom snimljenim za vrijeme radionice.
Zadovoljni takvim ishodom i interesom djece zaključili smo da music LAb mora ići dalje, usprkos&unatoč svim potencijalnim preprekama. U 2023. godini smo tako organizirali još dva izdanja, a u 2024. planiramo čak četiri bloka ovih radionica. Tako je ova radionica prva od četiri koje ćemo organizirati ove godine ( dvije prije ljetne sezone i dvije nakon) sa četiri različita gosta voditelja koji će uz voditelje domaćine, Vericu i Branka, djecu i mlade (ali i sve voljne odrasle!) učiti gLAzbi.
.
Koncept radionice bazira se na činjenici da sva djeca mogu savladati osnovne glazbene vještine, odnosno naučiti kretati se u ritmu i pjevati u tonalitetu. Ako to njihova okolina potiče i njeguje, te ako ih se dovoljno rano na primjeren način izlaže utjecaju glazbe djeca mogu vrlo rano savladati osnovne glazbene vještine. Na taj način djeca će biti motivirana da jednog dana aktivno sudjeluju u glazbenom stvaralaštvu svoje kulture.
Za učenje glazbe i glazbeni razvoj kod djece važna je igra, u razvojno primjerenom, glazbeno bogatom okruženju, koje i djetetu i odraslima pruža mogucnost eksperimentiranja, te direktnog i spontanog sudjelovanja u stvaranju glazbe.
Također, slušanjem i upoznavanjem vrijednih glazbenih djela, djeca se potiču na emocionalno, doživljajno i aktivno slušanje glazbe.
.
.
.
#musicLAb
#gLAzbeniLAboratorij
#musicisLOVE❤️
#LAotokgLAzbe
#LA
.
Radionice se održavaju u organizaciji udruge LA!UVO! u sklopu projekata “LA!stovo.365.LA!edukacija.” i “LAst!OVO.” te uz podršku Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije, Ministarstva kulture i medija, Zaklade Kultura nova i Općine LAstovo.
.
Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU
Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske
#zakladakulturanova
#opcinaLAstovo
#LAuvo
#LAstovoOTOKGLAZBE

Details

Date:
20.April
Time:
18:00 - 20:00
Event Categories:
,
Event Tags:

Organiser

la.uvo
Email:
info@la-uvo.hr
Website:
http://www.la-uvo.hr/

Venue

Lastovo
Lastovo
Lastovo, Dubrovačko-neretvanska 20290 Croatia
+ Google Map