Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

The Flamenco Thief // Koncert

11.May @ 21:00 - 23:00

Craig Sutton poznatiji kao The Flamenco Thief je engleski instrumentalist koji spaja gitaristički stil sviranja prstima i udaraljkaške tehnike. Koncert u organizaciji Art radionice Lazareti i Audiovizualnog centra Dubrovnik će se održati 11. svibnja od 21h u udruzi mladih Orlando koji su ujedno partner ovog događanja. Ulazak je slobodan za sve zainteresirane!
U njegovoj glazbi spaja se klasično-suvremeni mediteranski zvuka s južnoameričkim ritmovima, a uključuje španjolsku akustiku, latino, rumbu i bossa novu uz hip-hop i elektroniku.
Karijera mu je duga 14 godina, uz 4 albuma i brojne turneje po Europi, Aziji i Južnoj Americi. Etablirao se kao cijenjeni umjetnik unutar nezavisne glazbene scene. Craigova filozofija eksperimentiranja i isprobavanja novih stvari vidljiva je na albumima koji su ujedno progresivno putovanje, od predstavljanja sirovog muziciranja do punih instrumentalnih dionica.
Svirao je na velikim događanjima i festivalima, uključujući Glastonbury i Fusion Festival. Posjetio je Berlin, München, Prag, Sofiju, Rio de Janeiro, Sao Paulo, Buenos Aires, Montevideo, Tokio, Kyoto i Osaku među ostalim gradovima – a ovo je prvi puta da ga može čuti i dubrovačka publika!
*Ovaj koncert je ostvaren u sklopu programa Art radionice lazareti / Platforme za Lazarete u suradnji s udrugom Audiovizualni centar Dubrovnik uz potporu godišnjih programa Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske te Grada Dubrovnika i Zajednice tehničke kulture Grada Dubrovnika.

Details

Date:
11.May
Time:
21:00 - 23:00
Event Category:
Event Tags:

Organiser

art radionica lazareti # art workshop lazareti
Email:
art@du.t-com.hr
Website:
http://www.arl.hr/

Venue

Udruga mladih Orlando
Ulica branitelja Dubrovnika 41
Dubrovnik, Dubrovačko-neretvanska 20 000 Croatia
+ Google Map
Phone:
020 312 674
Website:
http://klub-orlando.com/